Direct naar de inhoud.

Check voor vertrek

Hieronder vindt u tips voor de reis naar Italië en voor uw verblijf in onze mobilehome. Met veel zorg is deze geworden wat het nu is en eerlijk gezegd zijn we er trots op! Wij hopen dat u een onvergetelijke tijd in onze mobilehome door zult brengen. De tips hieronder helpen wellicht mee aan een onbezorgd genieten voor uzelf, maar ook voor de mensen na u!!!

De cultuur in Italië verschilt zeer ten opzichte van Nederland, de mensen zijn een stuk makkelijker, houd hier rekening mee. Wij Nederlanders zijn dat niet gewoon.

Wanneer er iets niet is werkt of ontbreekt in de mobilehome, wilt u dat dan melden bij de receptie, zij zullen dan alles doen binnen hun vermogen om zaken op te lossen. Houd er rekening mee dat u aan de receptie en de winkeltjes contant moet betalen.

De Route:

 • Een gedeelte van de route gaat door Zwitserland. Het is in Zwitserland verplicht een ‘Autobahn vignet’ op de voorruit van uw auto te hebben. Deze kunt u bij de grens kopen, maar het is voordeliger en sneller om deze vast van te voren in Nederland te kopen bij de ANWB/VVV.
 • In Italië is het verplicht om een veiligheidshesje (fel oranje of geel) voor iedere passagier in de auto te hebben. Bij pech moet deze dan gedragen worden. Deze is verkrijgbaar in Nederland bij de ANWB/VVV. Maar tegenwoordig verkoopt de Blokker of Xenos ze ook en dan een stuk goedkoper
 • Net over de grens van Italië beginnen de tolwegen, u kunt deze contant betalen of met creditcard. Aangezien er vaak wachtrijen zijn bij de contantpoortjes (witte borden), is het handig te weten dat u ook met creditcard en zelfs uw bankpas (Maestro) kunt betalen. Rij dan naar een poort met ‘Viacard’ (blauwe borden), daar kunt u met creditcard of bankpas terecht. Er wordt geen pincode gevraagd, dus gaat het redelijk snel. Wilt u een bonnetje druk dan op ‘Ricivuta’.
  Totaal betaalt u zo’n 28 euro aan tol…
 • Voor de inhoudelijke route verwijs ik u naar het document wat wij u daarvoor hebben gemaild.

De Receptie:

 • De receptie is geopend tot 20 uur. Als u, door wat voor omstandigheden dan ook, later op de camping denkt aan te komen, laat hen dit dan even telefonisch weten (0039 0584 392 005) Het is mogelijk om in te checken tot uiterlijk 23 uur. Houdt bij aankomst rekening dat de receptie in verband met siësta gesloten is tussen ongeveer 13.00 en 15.00 uur. Dit voorkomt teleurstelling en/of ergernis na een lange reis.
 • Tussen die tijden is het ook niet mogelijk om de camping af te komen met de auto voor een boodschap o.i.d. Tevens is de camping gesloten tussen 23.00 en 7.00 uur.
 • Bij aankomst laat u bij de receptie het betalingsbewijs welke wij u hebben gemaild zien met uw paspoort, de camping is op de hoogte van uw komst. U ontvangt een parkeerkaart welke u goed zichtbaar achter uw voorruit legt. Voor de sleutel betaalt u contant een borg van ca. € 50,00 bij inlevering van de sleutel krijgt u deze weer terug.
 • De schoonmaakkosten (€ zie aanvullende prijzen) betaalt u tevens bij aankomst bij de receptie.
 • borg van ca. € 50,00 voor afstandsbediening van de airco als u die heeft geboekt, bij inlevering krijgt u ook deze weer terug.

De Camping / Kampwinkel / Supermarkt:

 • Op de camping zijn wasmachines en drogers aanwezig, de munten zijn verkrijgbaar bij de kampwinkel. Voor een wasmachine muntje betaalt u € 3,50 (incl. een zakje wasmiddel), het muntje voor de droger kost € 2,00
 • Bij deze kampwinkel kunt u ook fietsen huren á ca. 7,50 euro per dag.
 • Op de camping is een kleine supermarkt aanwezig, deze is bijna altijd geopend. Voor de ‘nodige’ spullen is dit ideaal en lekker dichtbij. Verder zijn er meerdere grote supermarkten in Viareggio.
 • Wifi hotspots zijn aanwezig op de camping.

Zwembad:

 • Het zwembad is geopend van begin juni tot half september. Het dragen van een badmuts is verplicht. Deze is voor een paar euro te koop bij de kampwinkel in vele kleuren en maten. Het dragen van een lange zwembroek/short is wel toegestaan.
 • De verharding om het zwembad is deels van hout en steen, wees voorzichtig met het houten deel dat kan glad zijn en tevens bij onjuist gebruik soms een vervelend splintertje opleveren in je teen

Mobilehome:

 • Wilt u ons BINNEN 48 UUR NA AANKOMST bellen/sms’en als één van de onderstaande dingen kapot is of niet aanwezig is: 0522-260384/06-27464585. Het liefst per WhatsApp.

Mobilehome: tv/dvd – satellietontvanger – satellietschotel (op het dak) – senseo/koffie apparaat, magnetron, 2 standenstoelen op veranda, 4 stapelstoelen, tuintafel, Gasfles

Bellen op zondag alleen bij noodgevallen, wanneer er dringende zaken aan de orde zijn kunt u altijd terecht bij de receptie.

 • De tv staat helemaal ingesteld, de bediening is vrij eenvoudig. Alles gaat via de satellietontvanger, wanneer u eerst de tv aanzet en dan de satellietontvanger dan gaat die automatisch op tv ontvangst. De kanalen kiest u met de afstandbediening van de satellietontvanger.
 • Het is ten strengste verboden binnen te roken, wilt u dit maar buiten op de veranda doen. Er is een asbak aanwezig, graag hier de peuken in (i.p.v. in het grind, of onder de veranda).
 • Op de bedden liggen dekbedden en kussens. Wilt u i.v.m. hygiëne niet zó op de molton of het kussensloop gaan liggen, maar altijd een hoeslaken en kussensloop gebruiken, vergeet deze dus niet mee te nemen. Wanneer u het dekbed niet gebruikt wilt u deze nooit op de grond (onder het bed) leggen, maar het liefst in een schone (vuilnis) zak bewaren en bij vertrek weer op het bed leggen.
  Op het tweepersoons bed ligt een tweepersoons matras en tweepersoons dekbed, op de andere bedden een eenpersoons dekbed. Voor de evt. 6e persoon ligt er in de ruimte onder de hoekbank een tas met een dekbed, kussen en molton. Wanneer u deze gebruikt, wilt u deze dan ook weer hierin terugdoen?!! Als er een ‘ongelukje’ is gebeurd kunt u het dekbed/molton wassen in de wasmachine op 40 graden.
 • Wanneer u iets breekt wilt u dit dan weer aanvullen? Bij de grote supermarkt in Viareggio is vrijwel alles te koop. Ook wanneer er een bolletje van een lamp of een batterij op is. De kosten zijn het niet, maar het is voor iedereen fijn als alles compleet blijft. Zo kan iedereen onbezorgd genieten.(als u het bonnetje in Nederland opstuurt betaal ik u die graag terug, alvast dank hiervoor)
 • In de mobilehome is een Senseo apparaat aanwezig, de pads hiervoor dient u uit Nederland mee te nemen, ze zijn in Italië helaas (nog) niet te koop. Er blijft altijd water in het apparaat zitten ook al is het reservoir aan de achterkant leeg. Voor u deze gaat gebruiken, kunt u het beste deze even ‘doorspoelen’, je weet maar nooit hoelang het water er al in zit. Niet iedereen gebruikt het apparaat! Het doorspoelen gaat als volgt:

– zet het apparaat aan (ronde middelste knop aan de voorkant) – vul het hele waterreservoir aan de achterkant – plaats er een pannetje van minimaal 1,5 ltr. onder – druk beide knopjes naast de ‘aan’ knop tegelijkertijd in (1 en 2 kopjes). Wanneer u dit doet is al het ‘oude’ water eruit en kunt u genieten van een vers kopje senseo!

 • Tijdens een vakantie is barbecueën een aangename bezigheid, op de veranda is het echter in verband met brandgevaar niet toegestaan. Deze is immers van hout! Naast / voor de mobilehome mag het wel, maar wel met een emmer water ernaast!

Airco – Stroom – Gas, en hoe werkt het allemaal:

 • Wilt u niet onnodig de kachel, airco of andere apparatuur aan laten staan? De airco/kachel aan zetten met de deur open of als u er niet bent is niet nodig … als u terug bent en het weer aanzet is het zo weer koel of warm.
 • Als u niet met airco/verwarming heeft geboekt en de afstandsbediening ligt per vergis toch in uw mobilehome breng deze dan direct naar de receptie.
 • Wanneer u dat niet doet of zelfs deze toch gaat gebruiken wat wij af kunnen lezen op de stroommeter welke een aparte meter heeft voor de airco, moet u alsnog bij de receptie 10,- per/dag betalen bij het inleveren van de sleutels.
 • Het water wordt verwarmd door een geiser: De waterdruk is hoog, de geiser is hierop afgesteld zodat het systeem goed werkt. Op het moment is de verhouding hiertussen goed, u heeft de maximale hoeveelheid (warm) water. Wanneer er maar iets aan gedraaid wordt werkt de geiser niet goed meer en is er haast geen warm water. WILT U HIER DUS NIET AAN DRAAIEN!!
 • Het koken gebeurt op gas, hiervoor staan er naast of achter de stacaravan 1 of 2 twee gasflessen. Wanneer het gebeurt dat het gas op is kunt u zelf de nieuwe fles aansluiten. De flessen zitten met een ketting met slot aan de
 • mobilehome bevestigd, het sleuteltje van het slot om de ketting los te maken vindt u op het
  haakje naast de badkamerdeur. Hier vindt u ook de sleutel om de slang los te koppelen. Wilt u ervoor zorgen dat de ketting er weer goed omheen zit en het slot weer gesloten is. Het gebeurd helaas nogal eens dat er een fles ‘geleend’ wordt. Als het u niet lukt heeft u misschien een handige buurman die u kan helpen…
 • Wanneer u een nieuwe gasfles heeft aangebroken wilt u dit dan bij de supermarkt melden, of de lege fles wordt dan omgeruild voor een nieuwe fles.

U wordt dan gevraagd om uw naam, caravan nummer en handtekening in te vullen op de lijst die daar aanwezig is u hoeft hier niets voor te betalen . Zo is er altijd een volle fles en grijpt er niemand mis. Dank voor uw medewerking! Kijkt u voor de zekerheid bij aankomst even of de fles die niet is aangesloten een volle fles is … is dit niet het geval wilt u dit dan als u bij de supermarkt bent even melden …

 • De mobilehome is uitgebreid ingericht, ook met elektrische apparaten die allemaal veel stroom vragen. Op een camping is dat altijd wat minder aanwezig (6 Amp.) Wanneer u bijvoorbeeld het senseo apparaat of de magnetron gebruikt, zet dan andere elektrische apparaten die veel stroom vragen even uit. Het kan gebeuren dat de stop toch doorslaat. In de buurt van uw stacaravan staat een stoppenkast, u kunt eenvoudig de schakelaar zelf weer omhoog zetten.

 

Voor vertrek naar huis:

 • Wilt u bij vertrek: ALLE RAMEN GOED SLUITEN, DE KOELKAST OPEN ZETTEN en de STROOM ERAFZETTEN MET DE HOOFDSCHAKELAAR!

De hoofdschakelaar in de mobilehome met klein keukenraam zit in de kast van de ouderslaapkamer.

In de stacaravans met een groot keukenraam zit deze in het kastje boven de kookplaat.

Tevens zit er in een aantal mobilehome een extra schakelaar boven de koelkast om deze apart uit te schakelen. Wanneer de koelkast het niet doet kijkt u dan of deze schakelaar niet per ongeluk is omgezet.

 • Zou u een aantal kleine dingetjes schoon willen maken zoals eerder naar u gemaild dit valt niet onder de eindschoonmaak, waarvoor dank

Het is onze passie om uw verblijf zo optimaal en verzorgt mogelijk te laten velopen.

Ondanks die passie kunnen er altijd zaken afwijken of opeens ontbreken, om welke reden dan ook. Het is en blijft Italië en dat maakt het natuurlijk ook zo charmant.

Onze passie is uw vakantie, de volgende huurder is deels wel afhankelijk van uw passie om ervoor te zorgen dat alles compleet en in topconditie is en blijft.

Dus is er iets niet of stuk laten wij er dan voor zorgen dat het weer goed komt, ik reken op u.

Als u naar de receptie gaat kunnen zij u in de meeste gevallen wel verder helpen.

Helaas hebben wij op bovenstaande geen invloed en zijn daarvoor dan ook niet aansprakelijk.

Wij wensen u een fijne vakantie toe in Toscane!!