Direct naar de inhoud.

Viareggio

Viareggio dankt zijn naam aan de latijnse naam Via Regis (Letterlijk Koningsweg),  die in de 16de eeuw langs de kust is gebouwd. De stad is de beroemdste kustplaats van de provincie Lucca welke centraal ligt in Toscane aan de middellandse zee. Viareggio ligt prachtig ingeklemd tussen de Apuaanse Alpen en de lange en brede zandstranden.
Ook het levendige nachtleven met bekende “Versilian” disco’s zorgen ervoor dat Viareggio voor velen de favoriete vakantiebestemming is.
De eerste badvoorzieningen in de stad dateren uit 1823 en trekken sindsdien vele bezoeker

De promenade van Viareggio is er een die er wezen mag, hij loopt pal langs het strand met wuivende palmbomen is groot en vol met winkels, marktjes en betaalbare restaurantjes en eetkraampjes.
Een bezoek aan Viareggio betekent: ontmoeten van Italiaanse culturen en genieten van de heerlijke zeespecialiteiten van Toscane. Tijdens het hoogseizoen worden er veel activiteiten aangeboden . Viareggio is de ideale vakantiebestemming voor een ieder die van zon, zee,strand,cultuur en historische achtergronden houdt.

Het klimaat van Viareggio is zeer mild en telt veel zon uren zodat u er vanaf April tot Oktober heerlijk buiten kunt vertoeven.

De jachthaven waar vele luxe pleziervaartuigen worden gebouwd voor welvarende van over de hele wereld is zeker een bezichtiging waard.

Camping paradiso met onze mobilehome ligt op 2 km van deze bruisende historische stad waar het heerlijk flaneren is, of waar je lange wandelingen in de Apuaanse Alpen kunt maken. Maar is ook de plek waar je lekker kunt luieren aan het strand, gaat funshoppen of historie en cultuur tot je neemt.
Of kies voor het langdurende nachtleven, Italië heeft het allemaal.

Viareggio ligt op korte afstand van steden en toeristische plaatsen in Italië zoals Pisa (binnen een half uur bent u bij de toren van Pisa!), Lucca, Sienna en Florence. Ook pittoreske plaatsen als San Gimignano en Vinci (van Leonardo da Vinci) zijn goed bereikbaar.

Carnaval in Viareggio
Als elegant strandresort met zijn high–level en fashionable clubs is Viareggio (ook de “Parel van de Tyrrheense zee genoemd”) Het is een entertainment centrum, de stad van carnaval welke altijd wordt gevierd in Januari–Februari tijdens de periode voor Pasen. En welke in Italie de naam Burlamacco draagt.

Voor meer dagtrips, winkelen en markten zie  Tips & omgeving

Bij Reischeck vind je nog meer tips voor een vakantie in Toscane.